sales model


در بررسی یک  کسب و کار، وقتی به موضوع فروش فکر می کنیم اولین چیزی که مورد ارزیابی قرار می گیرد میزان سود است،  اما فروش در کسب و کار فراتر از یک تاکتیک برای کسب سود است .

 برای یک فروش خوب بهتر است ابتدا کل سیستم کسب و کار را بررسی کرده و بر اساس نتایج آن و شناخت انواع روش های فروش یک برنامه فروش تنظیم کنیم.

 این بدان معناست که با توجه به نوع سازمان، اهداف مدیران و نوع محصول و خدمات میتوان روشها و برنامه فروش را تعیین کرد.

در ادامه بطور مختصر برخی از مدلهای فروش معرفی می گردند :

فروش B2B(Business-to-Business)

مدل فروشی است که معامله بین کسب و کارها انجام میشود . از نشانه های آن ، درگیر شدن تعداد افراد زیاد، سرمایه گذاری بیشتر ، زمان طولانی تر و منافع بیشتر برای دو طرف معامله می باشد . در این مدل معامله تمرکز روی روابط بلند مدت دو طرف می باشد.

 معرفی انواع B2B

  • فروش لوازم پشتیبانی – فروش لوازم مورد نیاز کسب و کارهای دیگر مانند لوازم اداری.
  • فروش توزیعی – فروش محصولاتی که خریدار خودش توزیع کننده آن محصولات باشد مانند خرده فروش ها.
  • فروش لوازم خدماتی – مانند فروش نرم افزار هایی که شرکت‌های دیگر بر پایه آن فعالیت خود را پایه ریزی می کنند.

کسب و کار ها علاوه بر فروش به صورت B2B ، می توانند فروش B2C نیز داشته باشند .

مدل فروش B2C(Business-to-Consumer)

این اصطلاح برای مدل فروشی بکار برده میشود که  محصولات یا خدمات به مصرف کننده نهایی فروخته شود.

در این مدل فروشنده، تولید کننده محصول نمیباشد، و فقط فروشنده محصول یا خدمات است  .

 به طور مثال نتفلیکس ممکن  است سازنده بعضی از محتواهایی که پخش میکند نباشد، ولی چون حقِ دیدن محتوا را به مصرف کننده نهایی میدهد ، مدل فروش نتفلیکس B2C  محسوب می شود .

 در روش B2C تمرکز روی قیمت و واکنش های احساسی است.

 فروش سازمانی ( Enterprise sales )

فروش به شرکت های بزرگ را فروش پرریسک و یا سازمانی می گویند. از نشانه های آن مقدار ریسک بالا و تاثیر زیاد آن می باشد.

 در این مدل فروش فرایندها طولانی هستند ولی در مقابل، درآمد هنگفت می باشد. پایپ لاین فروش در این روش می‌تواند سال‌ها طول بکشد.

 وقتی یک سازمان یک فروش سازمانی را خرید می کند علاوه بر محصول ، کارکنان پشتیبانی ، تیم پیاده سازی ، رابط فروشنده و خریدار و موارد مورد لزوم دیگر را نیز در اختیار می‌گیرد.

مدل Saas (Software as a Service)

این  مدل ،  به حقِ استفاده از نرم‌افزار “بعنوان ارائه خدمات” اشاره دارد . هر نوع نرم افزاری که ارائه دهنده آن میزبان ( فروشنده ) باشد و خریدار به صورت اشتراک از آن نرم افزار بهره ببرد را فروش Saas می گویند.

مدل فروش B2G (Business to government)

فروش کالا و خدمات به هر نوع سازمان و نهاد دولتی را تجارت با دولت یا B2G تعریف می کنند .

 سازمان های دولتی عموماً خریدهای خود را از طریق مناقصه انجام میدهند. شرکت ها از طریق بستر هایی که توسط نهاد دولتی استفاده می شود ، اطلاعات کالا یا خدمات مورد نیاز دولتی را دریافت کرده  و پیشنهاد خود را به سازمان ارائه می دهند

مدل فروش C2C (Consumer to Consumer)

 یک مدل تجاری است که به واسطه یک محیط آنلاین مشتری به مشتری کالا میفروشد این مدل تجاری بعد از ظهور اینترنت و پلتفرم ها و تجارت الکترونیک محبوبیت زیادی پیدا کرده است  .

مدل فروش D2C (Direct to Consumer)

مدل کسب‌وکار مستقیم ، مدلی است که  برندها و تولیدکنندگان محصولات خود را مستقیماً بدون دخالت فروشندگان و عمده‌فروشانِ واسطه به مشتریان می‌فروشند. چنین شرکت هایی دارای واحد تولیدی، شبکه توزیع و کانال فروش اختصاصیِ خود هستند.

Social commerce

تجارت اجتماعی یک راه راحتِ جدید برای فروش محصولات از طریق کانال های رسانه های اجتماعی ظهور کرده است. برخلاف بازاریابی از طریق رسانه‌های اجتماعی، که در آن مشتریان را از رسانه‌های اجتماعی به فروشگاه آنلاین هدایت می‌کنند، تجارت اجتماعی کل خرید  بدون اینکه مشتریان از رسانه‌های اجتماعی خارج شوند، اجرا میشود . این کار با کوتاه کردن قیف فروش، مشتری احتمالی بیشتری را به سر نخ تبدیل می کند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *