تکثیر و پرورش زالو


امروزه مردم دنیا بعلت آثار سوء مواد شیمیاییِ دارو ها و تخریب محیط زیست بیشتر به دنبال استفاده از مواد  طبیعی و ارگانیک هستند . یکی از موارد استفاده از مواد ارگانیک در طب سنتی است .

زالو بیش از هزاران سال است که در هند ، یونان ، روم و ایران در طب سنتی مورد استفاده قرار گرفته است . علاوه برآن، محصولات فرآوری شده آن  هم اکنون برای مصارف آرایشی نیز استفاده می شود . استفاده از زالو برای موارد ذکر شده مورد تایید سازمان غذا و داروی امریکاست.

بیش از 650 نوع زالو در جهان شناسایی شده ، ولی فقط 15 نوع آن غیر سمی هستند . معروفترین آن که برای پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد Hirudo medicinalis  می باشد . این زالو وقتی به اندازه مولد می رسد ، حدود 12 تا 15 سانتیمتر طول دارد.

یکی از موارد مهمی که دربررسی سود دهی تکثیر و پرورش زالو باید در نظر گرفته شود  ، تعداد باری است که یک زالو پیله گذاری ( کوکون) می کند . یک زالو هم اندام نرینگی دارد و هم مادگی و این بمعنای اینست که به تعداد (زوج) زالوی مولد کوکون گذاری ( هر زالو هر بار یک یا دو کوکون ) می شود . هر کوکون حدود 15 لارو دارد . از هر زالوی مولد میتوان برای سه بار تکثیر استفاده کرد . هر دوره ( از شروع تکثیر تا برداشت زالو ) حدود 18 ماه طول می کشد .

شرایط دسترسی به بازار

زالو حیوانی است که به شرایط آب و هوایی سالم و ضد تنش نیاز دارد . یعنی برای انتخاب محیط فعالیت فاصله تا محل فروش ، هوای سالم و در جریان و دور از سر و صدای زیاد را  باید در نظر گرفت  .

روش تولید

برای تکثیر و پرورش زالو روشهای زیادی وجود دارد از جمله :

  • استخر گلی
  • استخر سیمانی
  • استخر برزنتی
  • مخزن آب
  • آکواریوم
  • بطری های شیشه ای
  • گونی های پارچه ای
  • آب گیرهای طبیعی

و این بمعنای آنست که برای هرکدام تجهیزات و وسائل متفاوتی مورد لزوم است و نتیجتا در امکان سنجی طرح تاثیر مستقیم دارند و مقدار سود ، نقطه سربسر و سایر عوامل کلیدی با هم فرق میکنند . برای هر فرد می بایست امکان سنجی و برنامه کسب و کار متفاوتی تدوین شود.

تکثیر و پرورش زالو می تواند در دو سطح خانگی و صنعتی انجام شود . ولی برای هردو سطح،  این فاز ها وجود دارند :

فاز تکثیر – زالوی مولد خریداری شده ( از مراکز معتبر ) پس از یک دوره 45 روزه تغذیه وارد مرحله کوکون گذاری به مدت سه ماه می شوند . پس از آن مولد ها به مدت 5.5 ماه به خواب زمستانی میروند و بعد از بیداری مجدد این فاز تکرار می شود .

فاز پرورش – لاروها پس از خروج از کوکون ها در دوره 9 ماهه به اندازه زالو طبی میرسند . در مرحله اول به سایز سوزنی ، بعد کبریتی و در ادامه اندازه طبی میشوند . برای هریک از این سایزها مشتری وجود دارد .

بررسی اندازه بازار

در حال حاضر حدود 300 فارم برای تولید زالو وجود دارد ، که مجموعه تولید حدود دو میلیون قطعه میباشد . برطبق گزارش ها نیاز 30 میلیون قطعه میباشد که از راههای مختلف  وارد کشور میشوند . قیمت یک زالوی مولد در ایران 40000 تومان میباشد . یعنی اندازه بازار هزار و دویست میلیارد تومان میباشد.

قویترین رقیب در تولیدکنندگان داخلی دانشگاه پیام نور فراهان با تولید 401 هزار قطعه در سال است.

بازاریابی

برای فروش زالو، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

 

  • با توجه به روند رو به رشد بازاریابی دیجیتال، از طریق ایجاد یک وب سایت، حضور در شبکه های اجتماعی، تبلیغات گوگل و محتواهای آموزشی، مخاطبین خود را جذب کرده و در نهایت به فروش زالو بپردازید.
  • اگر قبلاً مشتریانی داشته اید، می‌توانید با ارائه خدمات بهتر و قیمت مناسب، آن‌ها را به خرید مجدد تشویق کنید.
  • شرکت در نمایشگاه‌های کشاورزی فرصت خوبی برای معرفی محصولات و یافتن مشتریان جدید می باشد.
  • با شرکت‌هایی که در صنعت مرتبط با زالو فعالیت می‌کنند، شراکت ایجاد کنید
  • برگزاری ایام حراج و پیشنهادهای ویژه میتواند مشتریان را به خرید بیشتر ترغیب کند
  • در نهایت بهترین استراتژی تلاش برای صادرات می باشد

بررسی وضعیت رقابت

همانطور که در قسمت اندازه بازار گفته شد بازار وسیع و سود دهی برای این محصول وجود دارد و رقبا مشکلی برای هم ایجاد نمی کنند.

لیست دستگاهها و تجهیزات و تاسیسات ضروری

اسپلیت برای گرما و سرما

ای سی سنج

شبکه های فلزی

PH سنج

تشت پلی اتیلن 100 لیتری

TDS سنج

پمپ آب تحت فشار 100 لیتری

آمونیاک سنج

مخزن 1000 لیتری آب پلی اتیلن

رطوبت سنج

مخزن 500 لیتری پلی اتیلن آنتی باکتریال

حرارت سنج

دستگاه پمپ هوا

زالو مولد

دستگاه تصفیه آب سختی گیری

خون گوسفند استریل

دستگاه تصفیه آب جامبو کربن

مراحل اجرایی

  1. اولین قدم برای تصمیم گیری برای اجرای یک فعالیت اقتصادی تهیه طرح توجیهی است ، طرح توجیهی با هدف امکان سنجی از لحاظ توانایی فنی و برآوردهای مالی و اقتصادی انجام میشود .
  2.  برای اجرای طرح برای اینکه بالاترین سود آوری را داشته باشد مدل بیزینس انتخاب می شود. در مدل بیزینس راههای مختلف ارائه خدمت و محصول و کسب درآمد تعیین میگردد .
  3. در انتها قبل از اجرا، بیزینس پلن نوشته میشود . در این مرحله با جمع آوری اطلاعات در مورد رقبا ، رقابت ، وضعیت محصول در بازار ، مجموعه عوامل موثر بر کسب و کار ، اندازه بازار و ……. فرصتها و تهدیدات بررسی و با توجه به نقاط قوت و ضعف سازمان و اهداف آن مجموعه اقدامات لازم با زمان بندی های مشخص تعیین میگردد . در این مرحله شاخص های زمانی ، مالی و سایر سنجه ها برای نمایش مقدار پیشرفت تا رسیدن به اهداف، تعریف میگردد . بعلاوه برای هر پیش فرضی مقدار ریسک و جایگزین اقدام لازم نیز گفته میشود. تدوین بیزینس پلن

مراجع خرید دستگاهها ، ابزارآلات و مواد اولیه این صنعت

فروشنده پیش فیلتراسیون ها
فروشنده مخازن پلی اتیلن
فروشنده خون گوسفند استریل

سایر کسب و کار ها

تولید چسب کاشی

در کمتر ساختمانی امکان دارد از کاشی و سرامیک استفاده نشود ، امروزه چسب کاشی به همان اندازه  کاشی و سرامیک در ساختمان اهمیت پیدا

ادامه

خدمات چاپ یووی

با توجه به رشد روز افزون تکنولوژی چاپ یووی، بازار استفاده از این تکنولوژی برای چاپ هر روز بیشتر شده است  . مزایای کاربردی استفاده

ادامه