طرح تولید کرم پوست


کرم پوست

کرم پوست محصولی است آرایشی بهداشتی که برای نرم کردن، مرطوب کردن و مراقبت از پوست استفاده می‌شود. این محصول ترکیبی است از مواد مرطوب کننده، روغن‌ها، و ویتامین‌های مورد نیاز پوست که به صورت کرمی یا ژلی تولید می‌شود. کرم پوست با تغذیه و مرطوب کردن پوست ، آنرا بهبود می‌بخشد و باعث کاهش خشکی، ترشح چربی و جلوگیری از آسیب‌های بیشتر به پوست می‌شود. از این محصول بطور روتین و بهداشتی توسط بسیاری از مردم مورد استفاده قرار می گیرد.

تاریخچه

تاریخچه تولید کرم پوست به سال‌های قبل از میلاد برمی‌گردد، اما در طول زمان تولید این محصول تغییر کرده است . در زمان باستان، انواعی از روغن‌ها و شمع‌ها برای نرم کردن و مرطوب کردن پوست مورد استفاده قرار می‌گرفتند. با گذر زمان، فرایند تولید کرم پوست پیشرفت کرد و با توجه به پیشرفت تکنولوژی و علم، به یک صنعت پیچیده تبدیل شد.

 

در سال ۱۹۰۰، محصول کرم پوست برای اولین بار در فرانسه تولید شد و به سرعت محبوبیت بسیاری پیدا کرد. در سال ۱۹۲۰، شرکت معروف لانکوم Lancôme تاسیس شد و برای اولین بار محصولات کرم پوست به صورت گسترده تولید شد. در دهه‌های بعدی، شرکت‌های دیگری نیز در بازار کرم پوست حضور یافتند و صنعت آرایشی و بهداشتی رشد چشمگیری را پشت سر گذاشت.

 

در سال‌های اخیر، با رشد روزافزون فناوری، تولید کرم پوست به شیوه‌هایی پیچیده‌تر و بهینه‌تر انجام می‌شود. همچنین، با رشد روزافزون آگاهی مصرف‌کنندگان در مورد مواد مورد استفاده در محصولات آرایشی و بهداشتی، شرکت‌ها در تلاشند تا محصولات با کیفیت و طبیعی تولید کنند که در کنار تأثیرات خوب آرایشی، به سلامت پوست نیز کمک کنند.

بازار

با توجه به اینکه کرم پوست به عنوان یک محصول جهانی در بازار موجود است، بازار هدف آن به صورت گسترده‌ای در سراسر جهان وجود دارد. با این حال، در برخی کشورها و مناطق، مصرف کرم پوست بیشتر است. برای مثال، در کشورهایی مانند ژاپن، کره جنوبی و ایالات متحده، صنعت آرایشی و بهداشتی به شدت رو به رشد است و کرم پوست به عنوان یکی از محصولات پرطرفدار در این صنعت محسوب می‌شود. همچنین، در مناطقی با شرایط اقلیمی خشک و سرد، مانند مناطق شمالی اروپا، کرم پوست بیشتر استفاده می‌شود. به طور کلی، بازار هدف کرم پوست شامل تمامی کشورها و مناطق جهان است.

بازار هدف کرم پوست شامل همه افرادی است که به بهداشت پوست خود اهمیت می‌دهند و به دنبال روش‌هایی برای نرم کردن، مرطوب کردن و بهبود پوست خود هستند، میشود .

این افراد شامل افراد ذیل میشود :

1 – افرادی که پوست چرب دارند و دچار جوش و آکنه هستند

 

۲- افرادی که پوست خشک یا خشکی- چربی دارند و به دنبال نرم و آرامش بخشیدن پوست هستند.

 

۳- افرادی که پوست حساس دارند و نیاز به کرم پوستی با خصوصیات ضد حساسیت دارند.

 

۴- افرادی که پوستشان دچار پیری پوست و چین و چروک شده است و به دنبال تحریک سازی تولید کلاژن هستند.

 

۵- افرادی که پوستشان دچار لک و جای پوستی است و به دنبال کرم های لایتنر و روشن کننده پوست هستند.

 

روش تولید

برای تولید کرم پوستی بطور صنعتی، لازم است که از موادی با کیفیت بالا استفاده گردد. همچنین، باید مقررات بهداشتی و استانداردهای تولید صنعتی رعایت شوند. در ادامه، یک فرمول پایه برای تولید کرم پوستی صنعتی را پیشنهاد می‌دهیم:

مواد لازم:

  • 30% روغن‌های گیاهی (مانند روغن آفتابگردان، روغن نارگیل، روغن بادام، روغن زیتون و غیره)
  • 10% کره کوکوم (cocoa butter )
  • 5% استات ستریک (stearic acid )
  • 5% استئارات سوربیتان (sorbitan stearate )
  • 3% پلی‌سوربات 60
  • 2% پلی‌سوربات 80
  • 3% استریات سوربیتان (sorbitan oleate )
  • 2% گلیسرین
  • 0.2% فنوکسی اتانول (phenoxyethanol)
  • 1.5% سیترات سدیم (sodium citrate )
  • آب مقطر به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. روغن‌های گیاهی و کره کوکوم را در یک پاتیل بهمراه استات ستریک و استئارات سوربیتان گرم کنید تا تمام مواد مایع شوند .
  2. پلی‌سوربات 60 و پلی‌سوربات 80 را به مواد ذوب شده اضافه کنید و به خوبی با هم مخلوط کنید.
  3. سپس استریات سوربیتان و گلیسرین را به مواد قبلی اضافه کرده و به خوبی با هم هم بزنید
  4. سیترات سدیم را در آب مقطر حل کرده و به مواد اضافه کنید.
  5. حال فنوکسی اتانول را به مواد اضافه کنید.
  6. ترکیب را به مخزن کرم پوستی منتقل کنید و تا خمیری شدن آنر هم بزنید.

عموما دو نوع مخلوط کن  برای تولید کرم پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد: مخلوط کن‌های دستی و مخلوط کن‌های صنعتی.

 

مخلوط کن‌های دستی، به عنوان ابزاری قابل حمل برای ترکیب مواد مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نوع مخلوط کن‌ها عموماً دارای ابزار تنظیمات برای تنظیم سرعت و قابلیت تنظیم بوده و برای ترکیب مواد مختلف مناسب هستند.

 

اما مخلوط کن‌های صنعتی، به عنوان دستگاه‌های صنعتی برای تولید انبوه محصولات، به خصوص در کارخانه‌های بزرگ، مورد استفاده قرار می‌گیرند. این دستگاه‌ها قابلیت تنظیم سرعت، تنظیم حجم و قابلیت تنظیم دمای مخلوط را دارا هستند و به عنوان دستگاهی با قابلیت تولید بالا و کارایی بالا برای تهیه کرم پوست مناسب هستند.

سیستم امولسیفایر یک فرایند مهم در تولید صنعتی کرم‌های پوست و دیگر محصولات آرایشی و بهداشتی است. در این فرایند، دو مایع با خواص مختلف (مثلاً آب و روغن) با هم ترکیب شده و یک امولسیون تشکیل می‌دهند که شامل یک فاز آبی و یک فاز روغنی است.

 

سیستم امولسیفایر

سیستم امولسیفایر معمولاً شامل یک دستگاه امولسیفایر، مواد امولسیفایر (مانند گوار گوم، لسیتین سویا و …) و فرایند تولید مشتمل بر چند مرحله است. در ابتدا، مواد مختلف مورد استفاده برای ساخت کرم پوست به هم مخلوط می‌شوند و سپس به دستگاه امولسیفایر منتقل می‌شوند. در دستگاه امولسیفایر، با استفاده از شفت‌های قابل تنظیم و دور متفاوت، مایعات با هم ترکیب می‌شوند و امولسیون تولید می‌شود.

 

به کمک سیستم امولسیفایر، می‌توان مواد مختلفی مانند روغن‌ها، ویتامین‌ها و عصاره‌های گیاهی را به کرم پوست اضافه کرد و ترکیبی همگن و با کیفیت برای تولید کرم پوست به دست آورد

بازاریابی

برای بازاریابی کرم پوست، می‌توان از روش‌های مختلفی استفاده کرد. در ادامه به برخی از این روش‌ها اشاره می‌شود:

 

۱- تبلیغات در رسانه‌های مختلف: با استفاده از تبلیغات تلویزیونی، تبلیغات در اینترنت، تبلیغات در مجلات و روزنامه‌ها، می‌توان به مخاطبان و هدف‌های خود دسترسی داشته باشید و نام محصول خود را به اوصاف کاربردی و مفید برای پوست معرفی کنید.

 

۲- همکاری با کارشناسان پوست و زیبایی: این افراد به خوبی با مشکلات پوستی مشتریان آشنا هستند و می‌توانند به عنوان منبعی قابل اعتماد برای مخاطبان شما باشند.

 

۳- رویدادهای اختصاصی: برگزاری رویدادهایی مانند جشنواره‌ها، کلاس‌های آموزشی و نمایشگاه‌های محصول.

۴- استفاده از شبکه‌های اجتماعی: این روزها افراد بسیاری از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند و با انتشار تبلیغات و پست‌های مرتبط با محصول خود، می‌توانید به راحتی با آن‌ها در ارتباط باشید.

 

۵- ارائه نمونه رایگان: ارائه نمونه‌های رایگان به مخاطبان، می‌تواند به شما کمک کند تا مخاطبان خود را با محصول خود آشنا کنید و اعتماد آن‌ها را به دست آورید.

لیست دستگاهها و تجهیزات و تاسیسات ضروری

برخی از دستگاه‌هایی که برای تولید صنعتی کرم پوست نیاز است عبارتند از:

 

    مخلوط‌کن: برای ترکیب مواد اولیه و ساختاردهنده‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    سیستم امولسیفایر: برای تولید ماده امولسیونی لازم است که به عنوان پایه کرم پوست استفاده می‌شود.

    دستگاه حرارتی: برای گرم کردن مواد و تسریع فرآیند امولسیفیکاسیون مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    دستگاه خمیرکن: برای تولید خمیر کرم پوست، تهیه شده از امولسیون پایه و مواد موثره، استفاده می‌شود.

    دستگاه بسته‌بندی: برای بسته‌بندی و تولید نهایی کرم پوست، استفاده می‌شود.

مراحل اجرایی

  1. اولین قدم برای تصمیم گیری برای اجرای یک فعالیت اقتصادی تهیه طرح توجیهی است ، طرح توجیهی با هدف امکان سنجی از لحاظ توانایی فنی و برآوردهای مالی و اقتصادی انجام میشود .
  2.  برای اجرای طرح برای اینکه بالاترین سود آوری را داشته باشد مدل بیزینس انتخاب می شود. در مدل بیزینس راههای مختلف ارائه خدمت و محصول و کسب درآمد تعیین میگردد .
  3. در انتها قبل از اجرا، بیزینس پلن نوشته میشود . در این مرحله با جمع آوری اطلاعات در مورد رقبا ، رقابت ، وضعیت محصول در بازار ، مجموعه عوامل موثر بر کسب و کار ، اندازه بازار و ……. فرصتها و تهدیدات بررسی و با توجه به نقاط قوت و ضعف سازمان و اهداف آن مجموعه اقدامات لازم با زمان بندی های مشخص تعیین میگردد . این اقدامات در چارچوب استراتژی های تامین ، تولید/خدمات ، بازاریابی و فروش صورت میگیرد . در این مرحله شاخص های زمانی ، مالی و سایر سنجه ها برای نمایش مقدار پیشرفت تا رسیدن به اهداف، تعریف میگردد .بعلاوه برای هر پیش فرضی مقدار ریسک و جایگزین اقدام لازم نیز پیش بینی میگردد. تدوین بیزینس پلن

مراجع خرید دستگاهها ، ابزارآلات و مواد اولیه این صنعت

خط تولید داخلی
خط تولید چینی

سایر کسب و کار ها

تولید تراریوم

تراریوم  به معنای باغ شیشه ای یک اکو سیستم کوچک و محصور است که معمولاً از شیشه یا پلاستیک ساخته می شود و برای رشد

ادامه

باغ آتلیه

با توجه به افزایش علاقه به ثبت لحظات خاص و مهم در زندگی و فعالیتها ، یکی از کسب و کارهایی که سود آوری بالایی

ادامه

تولید رنگ خوراکی

سبک و روش زندگی امروز با گذشته خیلی فرق کرده . کمتر کسی پیدا میشه که از غذای بیرون ، تنقلات و نوشابه استفاده نکرده

ادامه