طرح تولید سرم


همه ما سرم را می شناسیم . نوعی داروی تزریقی است که برای جبران آب و مایعات از دست رفته بدن و یا بعنوان ابزاری برای دارو رسانی مورد استفاده قرار می گیرد. سرم ها اگرچه از لحاظ ظاهر  ممکن است با هم تفاوت نداشته باشند ، ولی در عمل تفاوت های کوچک و گاهی بزرگ با هم دارند .

بر اساس خبر ایرنا: با توجه به مصرف بالای سرم در کشور، باید ماهانه هفت میلیون سرم تولید شود ، که هم اکنون بدلیل کسری تولید  600 هزار عدد واردات سرم وجود دارد . بر اساس گفته های وزیر بهداشت : با اقدامات صورت گرفته برای کاهش ارزش افزوده گمرکی مواد اولیه دارویی از ۹ به ۱ درصد و مصوبات جدید شورای پول و اعتبار برای تولیدکنندگان دارو، تولید دارو و سرم افزایش می‌یابد

انواع سرم ها :

سرم ها جز مواد دارویی هستند که دارای ترکیبات متفاوت بوده و هر کدام از آنها برای بیماری خاصی مورد استفاده قرار می گیرند.  سرم ها دارای ترکیبات آمینو اسیدی، کربوهیدراتی، الکترولیتی و …هستند .

  • سرم تزریقی نمکی :سرم نرمال سالین(سرم فیزیولوژیک) حاوی NaCL و ایزوتونیک(9/0 درصد) 
  • محلول تزریقی رینگر:محلول تزریقی رینگر با غلظت ایزوتونیک حاوی 4 یون اساسی Na،CL ,K , Ca
  • سرم قندی (دکستروز 5%): ایزوتونیک بوده، فاقد الکترولیت
  • محلول های قندی – نمکی: حاوی دکستروز 5 درصد و سدیم کلراید 9/0 درصد و ایزوتونیک
  • سرم آمینو اسیدی : کالری زا و بصورت آمینو اسید ۵% و ۱۰% . ترکیبات آن شامل اسیدهای آمینه ضروری و غیر ضروری، نیتروژن و الکترولیت ها می باشند.
  • سرم کربوهیدراتی: کربوهیدرات ها منابع کالری هستد و گروه درمانی این سرم تامین کننده نیاز غذایی می باشد
  • سرم اینترا لیپید: گروه درمانی این سرم محلول غذایی برای تغذیه تام وریدی می باشد. این دارو که از روغن لوبیای سویا یا آفتابگردان تهیه می شود
  • سرم ژلاتین تعدیل یافته : از استخوان گاو نر در ساخت ان استفاده می شود . گروه درمانی این سرم ، حجیم کننده پلاسما می‌باشد

 

سرم ها از لحاظ غلظت اسمزی به ۳ دسته کلی تقسیم می شوند:

1- محلول های ایزوتونیــک: این محلول ها غلظت مشابه غلظت مایعات بدن دارند که غلظت اسمزی ایده آل برای محلول هــای تزریقی تامین کننده آب و الکترولیت بدن اســت.

2- محلول های هایپرتونیک: این محلول ها غلظت اسمزی بیشتر از غلظت اسمزی خون داشته و باعث انتقال آب از داخل ســلول ها به خارج شــده، حجم مایعات خارج سلولی را افزایش داده و باعث کاهش ADH و خروج ادرار از دســتگاه ادراری می شوند.

3- محلول هــای هیپوتونیک: این محلول ها غلظت اســمزی کمتر از خون دارند که باعث حرکت آب از خارج به داخل سلول ها می شود. سرم درمانی چیست و انواع آن کدام است ؟

بازار

بازار هدف محصولات سرم شامل دو زمینه اصلی است:

    صنعت پزشکی: محصولات سرم نمکی و قندی در صنعت پزشکی به عنوان تغذیه و درمان بیماران استفاده می‌شوند. بازار هدف در این زمینه شامل بیمارستان‌ها، مراکز درمانی، داروخانه‌ها و متخصصان بهداشت و درمان است.

    صنعت غذایی: در صنعت غذایی، محصولات سرم نمکی و قندی ممکن است به عنوان افزودنی‌های غذایی یا مواد تقویت‌کننده در تولید مواد غذایی مورد استفاده قرار بگیرند. بازار هدف در این زمینه شامل تولیدکنندگان غذایی، صنایع آشامیدنی، شرکت‌های خوراکی و صنایع مرتبط با تولید و فرآوری مواد غذایی است.

بعضی از علل که می تواند انگیزه ای برای ورود به  بازار سرم نمکی و سرم قندی  محسوب شود :

  • محصولات سرم نمکی و قندی در صنعت پزشکی برای تغذیه و درمان بیماران استفاده می‌شوند و نیاز پایداری به این محصولات وجود دارد.
  • ایران با منابع طبیعی بالای نمک و قند، می‌تواند به عنوان یک منبع تأمین اصلی این مواد به نقاط دیگر جهان عمل کند.
  • تولید سرم نمکی و قندی می‌تواند فرصت‌های اشتغالزایی را در بخش کشاورزی و صنایع مرتبط فراهم کند.

روش تولید

مراحل تولید  جایگزین پلاسمای خون :

    انتخاب منبع خون: در ابتدا، باید منبع خون برای تولید سرم انتخاب ‌شود. خون معمولاً از دام‌هایی مانند گاو یا گوسفند جمع آوری می‌شود.

سانتریفیوژ : خون جمع‌آوری شده سانتریفیوژ میگردد تا قسمت قرمز و سفید خون (پلاسما و سلول‌های خونی) از هم جدا شوند. این فرآیند را سانتریفیوژ می‌نامند.

    تصفیه سرم: محلول سرم به‌دست آمده از مرحله قبل نیاز به تصفیه بیشتر دارد. این فرآیند شامل استفاده از فیلتراسیون، اسیدیته، حرارت یا مواد شیمیایی است که بقیه اجزای خونی را حذف و یا به حداقل می‌رساند.

    ضدعفونی‌کردن: سرم تصفیه‌شده ضدعفونی می‌شود تا از وجود باکتری‌ها و ویروس‌ها پاک شود. سپس میتوان آن را در ظروف بسته بندی مناسب پر و در محل برای نگهداری طولانی مدت ذخیره کرد.

    آزمایش‌های کنترل کیفیت: قبل از عرضه سرم به بازار، سرم در مراحل مختلف تولید کنترل کیفیت می‌شود تا اطمینان حاصل شود که محصول دارای استانداردهای لازم است.

 

مراحل تولید سرم نمکی:

  1. تهیه مواد اولیه – شامل آب تصفیه شده و کلرید سدیم درجه دارویی
  2. توزین و مخلوط کردن – بر اساس فرمولاسیون که معمولان میزان کلرید سدیم 9% می باشد
  3. فیلتراسیون – به جهت اطمینان از استریل بودن و خلوص مواد نهایی
  4. پر کردن و بسته بندی – عموما در اوزان 500 و 1000 گرمی بسته بندی می شوند
  5. تست کنترل کیفیت – به جهت کنترل تطابق با استاندارد ها

 

    جنس بطری‌ها باید از جنس مقاوم و ایمن باشند. معمولاً در صنعت داروسازی از جنس پلاستیک مخصوص استفاده می‌شود که مقاومت به آب، اتلاف، شکست و نفوذ هوا را تضمین کند. قوطی‌های PET (پلی‌اتیلن ترفتالات) یا PVC (پلی‌وینیل کلراید) معمولاً برای بسته‌بندی سرم نمکی استفاده می‌شوند.

بطری‌ها باید در شرایط استریل بسته‌بندی شوند تا هرگونه آلودگی و عفونتی به محلول سرم نمکی جلوگیری شود. فرآیندهای استریلیزه شدن مانند حرارت، اتوکلاو و استریلیزاسیون با گاز معمولاً برای قوطی‌های سرم نمکی استفاده می‌شوند.

بازاریابی

استراتژی فروش و بازاریابی شامل موارد زیر میگردد :

    تحقیق و توسعه بازار: با انجام تحقیقات کامل درباره بازار هدف، نیازها و خواسته‌های مشتریان، می‌توانید استراتژی‌های مناسبی برای فروش و بازاریابی محصولات تعیین کنید. همچنین، ارائه نسخه‌های بهبود یافته از محصولات و توسعه محصولات جدید می‌تواند به افزایش فروش و رضایت مشتریان کمک کند.

 

    استفاده از روش‌های بازاریابی چندگانه: استفاده از روش‌های مختلف بازاریابی مانند تبلیغات در رسانه‌ها، بازاریابی اینترنتی، تبلیغات تلویزیونی و رادیویی، بازاریابی مبتنی بر روابط عمومی، حمایت از رویدادها و نمایشگاه‌های صنعتی و… می‌تواند به توسعه بازار و جذب مشتریان کمک کند.

 

    ایجاد شناخت برند: ایجاد یک هویت برند قوی برای محصولات سرم نمکی و قندی و تأکید بر مزیت‌ها و ارزش‌های منحصر به فرد آنها می‌تواند به تمایز آنها از رقبا کمک کند. استفاده از استراتژی‌های نمادینگ، تبلیغات برند، محتوای بازاریابی آموزشی و ترویجی و حضور فعال در رسانه‌های اجتماعی می‌تواند به افزایش شناخت و اعتماد به برند کمک کند.

لیست دستگاهها و تجهیزات و تاسیسات ضروری

   محفظه های استریل

کاتر طولی

قالبهای فرمینگ و سیلینگ

دستگاههای بادی

تجهیزات پرکن

تجهیزات بسته بندی

لیبل زن

مراحل اجرایی

  1. اولین قدم برای تصمیم گیری برای اجرای یک فعالیت اقتصادی تهیه طرح توجیهی است ، طرح توجیهی با هدف امکان سنجی از لحاظ توانایی فنی و برآوردهای مالی و اقتصادی انجام میشود .
  2.  برای اجرای طرح برای اینکه بالاترین سود آوری را داشته باشد مدل بیزینس انتخاب می شود. در مدل بیزینس راههای مختلف ارائه خدمت و محصول و کسب درآمد تعیین میگردد .
  3. در انتها قبل از اجرا، بیزینس پلن نوشته میشود . در این مرحله با جمع آوری اطلاعات در مورد رقبا ، رقابت ، وضعیت محصول در بازار ، مجموعه عوامل موثر بر کسب و کار ، اندازه بازار و ……. فرصتها و تهدیدات بررسی و با توجه به نقاط قوت و ضعف سازمان و اهداف آن مجموعه اقدامات لازم با زمان بندی های مشخص تعیین میگردد . این اقدامات در چارچوب استراتژی های تامین ، تولید/خدمات ، بازاریابی و فروش صورت میگیرد . در این مرحله شاخص های زمانی ، مالی و سایر سنجه ها برای نمایش مقدار پیشرفت تا رسیدن به اهداف، تعریف میگردد .بعلاوه برای هر پیش فرضی مقدار ریسک و جایگزین اقدام لازم نیز پیش بینی میگردد. تدوین بیزینس پلن

مراجع خرید دستگاهها ، ابزارآلات و مواد اولیه این صنعت

فروشنده دستگاه تولید سرم
فروشنده کاتر طولی
تولید کننده قالب فرمینگ

سایر کسب و کار ها

بسته بندی آب معدنی

 آب معدنی آب معدنی آبی است که از نظر میزان مواد معدنی و نوع مواد معدنی و گاز و همچنین درجه حرارت با آب معمولی

ادامه

فانتا کروم

نقاشی کروم یا اسپری نانو اسپری نانو یک تکنیک جدید در صنعت پوشش رنگ آمیزی کروم با اسپری نانو (یا پوشش نانو) میباشد . بر

ادامه