جواهر سازی


هزاران سال است که جواهرات بخشی از فرهنگ بشری بوده و در طول تاریخ برای اهداف مختلفی مورد استفاده قرار گرفته است. در برخی از فرهنگ ها، جواهرات نمادی از موقعیت اجتماعی یا  داشتن ثروت هستند و در برخی دیگر ممکن است اهمیت مذهبی یا معنوی داشته باشند.

امروزه جواهرات اغلب به عنوان اکسسوری مد استفاده می شوند و می توان آن را در طیف وسیعی از سبک ها و طرح ها متناسب با سلیقه ها و مناسبت های مختلف بکار برده شوند. بسیاری از مردم همچنین جواهرات را در مناسبت های خاص مانند تولد، عروسی و سالگرد هدیه می دهند.

تاریخچه هنر جواهرسازی به دوران باستان باز می‌گردد و توسط قدمای ایرانیان به پیشرفت رسیده است. در ایران، این هنر به خصوص در شهرهای اصفهان، شیراز، یزد، کرمان، تبریز، همدان و… رونق داشته و دارد .

امروزه، هنر جواهرسازی در سراسر جهان به عنوان یک هنر زیبا و شایسته مورد توجه قرار دارد. این هنر در سطح بین المللی به صورت نمایشگاه‌ها و مسابقات هنری به نمایش گذاشته می‌شود و با استفاده از تکنولوژی‌های جدید، بهبود یافته اند.

بازار

با توجه به این که جواهر سازی یک صنعت گسترده و پویا است، بازار هدف آن با توجه به نوع جواهری که تولید می شود، متفاوت میباشد .

بعضی از کسب و کارهای جواهر سازی هدفشان فروش جواهر به خرده فروشان و فروشگاه های جواهر و زیورآلات است. و برخی کسب و کارهای جواهر سازی بازار هدفشان سفارشات خاص مشتریان حرفه ای، مانند طراحان مد و طراحان جواهراست.

بعضی از جواهر سازان مصرف کننده نهایی را بازار هدف خود قرار می دهند

روش تولید

مراحل  تولید جواهر:

۱. طراحی: در این مرحله طرح جواهر به وسیله یک نقاش و یا از طریق کامپیوتر طراحی می‌شود. در صورتی که مشتری خاصی داشته باشید، می‌توانید در این مرحله با او در مورد نقش و نگار جواهر مورد نظر صحبت کنید.

۲. ساخت مدل: در مرحله بعدی، مدل سه بعدی جواهر ساخته می‌شود. برای این کار از مواد مختلفی مانند ماسه، وکس یا پلیمر استفاده می‌شود.

۳. ریخته گری: در این مرحله مدل سه بعدی جواهر به کمک یک قالب خاص، با استفاده از فلزات گوناگون مانند نقره، طلا و برنج ریخته می‌شود.

۴. پرداخت کردن: پس از ریخته‌گری، نیاز به تمیزکاری جواهر می باشد. در این مرحله، تمامی تکه ها و اضافات  غیرضروری، برداشته می‌شوند و سطح جواهر به اندازه  مورد نظر تمیز و صاف می‌شود.

۵. قرار دادن سنگ‌ها: در این مرحله، سنگ‌های قیمتی مثل الماس، زمرد و … بر روی جواهر قرار داده می‌شوند.

۶. پولیش: در این مرحله، سطح جواهر با مواد پولیش کننده لمیده می‌شود تا براقیت و زیبایی بیشتری پیدا کند

سنگهایی که در جواهرسازی استفاده می شوند :

از آنجا که المان مهم در زیبایی زیورآلات، نگین‌های به‌کاررفته در جواهر است، شناخت و مهارت تراش سنگهای قیمتی در این بیزینس از اهمیت ویژه ای برخوردار است . انواع سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی در ساخت جواهرآلات به کار می‌روند. سنگ‌های گران‌بهایی مانند یاقوت و الماس و یا سنگ‌های نیمه‌قیمتی مانند عقیق، فیروزه و… جزو سنگهایی مرسومی هستند که در جواهرسازی استفاده می شوند . ارزش سنگی که در جواهرسازی به کار می‌رود تاثیر مستقیم روی قیمت تمام‌شده کار دارد.

هم‌چنین از آن‌جا که تراش و برش سنگ‌های قیمتی ازحساسیت بیشتری برخوردار است ، اجرت کار جواهرات دارای سنگ‌های گران‌بها بیشتر خواهد بود. انواع سنگ‌های دیگری که بعنوان نگین در جواهرات استفاده میشونده یشم، آمیتیست، لاجورد، عقیق، مروارید، سیترین، فیروزه و… می باشند.

 

بازاریابی

بازاریابی جواهرآلات شامل انواع مختلفی از روش‌ها و استراتژی‌هاست. برخی از مهم‌ترین روش‌های بازاریابی جواهرآلات عبارتند از:

۱. تبلیغات: تبلیغات در رسانه‌های مختلف مانند تلویزیون، روزنامه‌ها، مجلات و اینترنت

۲. تخفیف‌ها و پیشنهادهای ویژه: ارائه تخفیف‌ها و پیشنهادهای ویژه مانند فروش ویژه و محصولات انحصاری که می‌تواند به جذب مشتریان جدید و نگهداری مشتریان قدیمی کمک کند.

۳. بازاریابی ارتباطی: با استفاده از ارتباطات شخصی و مستقیم با مشتریان، به شناخت نیازها و مشکلات آن‌ها می‌تواند کمک کرده و باعث افزایش رضایت مشتری شود.

۴. حضور در نمایشگاه‌ها و رویدادها: شرکت در نمایشگاه‌های جواهرسازی و رویدادهای مربوط به صنعت جواهر سازی می‌تواند به نمایش محصولات و افزایش آگاهی مشتریان از برند شما کمک کند.

۵. بازاریابی اینترنتی: این روش شامل استفاده از وب‌سایت، فروشگاه آنلاین، تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی و تبلیغات گوگل می شود

دستگاهها و ابزارآلات مورد نیاز

در جواهرسازی انواع مختلفی از ابزارآلات استفاده می‌شود که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

۱. ابزارهای برش: شامل دستگاه‌های برش الماس، برش سنگ، و برش فلز می‌شوند

۲. ابزارهای شکل‌دهی: شامل انواع فرز، سنگ‌زنی، سیم‌کشی و حکاکی می‌شوند که برای شکل‌دهی به جواهرات و ساخت اشکال مختلف از الماس، سنگ‌های قیمتی و فلزات بکار گرفته می شوند.

۳. ابزارهای نگهداری: شامل انواع خراطی و پولیش که برای پاکسازی و نگهداری جواهرات و ابزارآلات استفاده می‌شوند.

۴. ابزارهای اندازه‌گیری: شامل انواع ترازوهای دقیق و میکروسکوپ‌ها که برای اندازه‌گیری و بررسی جزئیات جواهرآلات استفاده می‌شوند.

۵. ابزارهای اتصال: شامل انواع ابزارهای جوشکاری و لحیم‌کاری هستند

مراحل اجرایی

  1. اولین قدم برای تصمیم گیری برای اجرای یک فعالیت اقتصادی تهیه طرح توجیهی است ، طرح توجیهی با هدف امکان سنجی از لحاظ توانایی فنی و برآوردهای مالی و اقتصادی انجام میشود .
  2.  برای اجرای طرح برای اینکه بالاترین سود آوری را داشته باشد مدل بیزینس انتخاب می شود. در مدل بیزینس راههای مختلف ارائه خدمت و محصول و کسب درآمد تعیین میگردد .
  3. در انتها قبل از اجرا، بیزینس پلن نوشته میشود . در این مرحله با جمع آوری اطلاعات در مورد رقبا ، رقابت ، وضعیت محصول در بازار ، مجموعه عوامل موثر بر کسب و کار ، اندازه بازار و ……. فرصتها و تهدیدات بررسی و با توجه به نقاط قوت و ضعف سازمان و اهداف آن مجموعه اقدامات لازم با زمان بندی های مشخص تعیین میگردد . این اقدامات در چارچوب استراتژی های تامین ، تولید/خدمات ، بازاریابی و فروش صورت میگیرد . در این مرحله شاخص های زمانی ، مالی و سایر سنجه ها برای نمایش مقدار پیشرفت تا رسیدن به اهداف، تعریف میگردد .بعلاوه برای هر پیش فرضی مقدار ریسک و جایگزین اقدام لازم نیز پیش بینی میگردد. تدوین بیزینس پلن

مراجع خرید دستگاهها ، ابزارآلات و مواد اولیه این صنعت

فروشنده لوازم جواهر سازی
آموزشگاه جواهر سازی
فروشنده لوازم جواهر سازی

سایر کسب و کار ها

مزرعه بلدرچین

پرورش بلدرچین در قفس بلدرچین پرنده ایست از خانواده قرقاول  و از دسته ماکیان محسوب می شود. از سال 1910 میلادی بمنظور استفاده از گوشت

ادامه

تکثیر و پرورش زالو

امروزه مردم دنیا بعلت آثار سوء مواد شیمیاییِ دارو ها و تخریب محیط زیست بیشتر به دنبال استفاده از مواد  طبیعی و ارگانیک هستند .

ادامه