تولید رنگ پودری الکترواستاتیک
رنگ پودری اوایل دهه ۵۰ میلادی توسط دانیل گاستین اختراع شد و در سال ۱۹۴۵ از آن پتنت گرفت .در این فرآیند، مواد پلیمری به
روش های مختلفی برای تولید پفک در دنیا وجود دارد که یکی از این روش ها ، روش اکستروژن میباشد . تاریخچه این روش به دهه های 1930 و 1940 بر میگردد .
در آغاز، این فناوری برای تولید مکملهای غذایی بوجود آمد و در سالهای بعد به تولید پفکها نیز گسترش پیدا کرد.
در سال 1935 یک مهندس شیمی اهل ایتالیا، یک دستگاه اکستروژن اختراع کرد. این دستگاه اولین بار برای تولید مکملهای غذایی مورد استفاده قرار گرفت.در دهههای بعد، با پیشرفت فناوری و تکنیکها، استفاده از اکستروژن در تولید پفکها نیز بکار گرفته شد. این فرآیند به صنعت پفک این امکان را داد که محصولات با اشکال و اندازههای مختلف تولید گردد، همچنین از نظر کیفیت و طعم نیز بهبودهای زیادی را به دنبال داشت.
پفک نمکی یکی از تنقلات پرطرفدار و محبوب کودکان و نوجوانان است که با قیمت نازل و بازار فروش بالا با تدوین یک بیزینس پلن واقعی و موثر میتواند سودآوری خوبی داشته باشد. این محصول یکی از محصولاتی است که برای تولید آن نیاز به ارز و واردات ماشین آلات خارجی نیست و کلیه ماشین آلات خط تولید داخلی هستند و این مزیت باعث کاهش هزینه های تولید میشود . از طرف دیگر با توجه به علاقه کشورهای عربی ، آسیای مرکزی و افریقا به پفک نمکی ، صادرات آن میتواند درآمد ارزی مناسبی برای تولید کننده داشته باشد . از دیگر مزایای تولید پفک نمکی استفاده از نیروی انسانی کم و بکارگیری دستگاههای مکانیزه و خودکار میباشد . استفاده از روشهای مکانیزه و خودکار باعث افزایش کیفیت و کاهش هزینه های سربار میگردد .
پفک نمکی یکی از محصولاتی است که میتواند با افزودن مواد افزودنی مختلف مانند پودر پنیر، شیر خشک، رنگ و طعم خوراکی، متنوع و جذاب شود این امر باعث میشود که مشتریان راضیتر باشند و بازار فروش گسترده تر شود .
میزان تولید پفک نمکی در ایران بطور دقیق مشخص نیست، اما بر اساس برخی منابع، میزان تولید در سال 1399 بین 100 تا 120 هزار تن بوده و این مقدار نشان میدهد که پفک نمکی یکی از تنقلات پرطرفدار و پرمصرف در ایران است و بازار فروش بالایی دارد.
برخی از شرکتهای بزرگ تولید کننده پفک نمکی در ایران عبارتند از:
گروه صنعتی مینو: این شرکت در سال 1358 تأسیس شده و اولین تولید کننده پفک نمکی در ایران میباشد . این شرکت با برند پفک مینو در بازار شناخته می شود و محصولات متنوعی از جمله پفک تراریخته، پفک پنیری، پفک شکلاتی و پفک سیب زمینی عرضه میکند
شرکت پفک سازی آراد: این شرکت در سال 1374 تأسیس شده و با برند پفک آراد در بازار فعالیت میکند. این شرکت محصولات متنوعی از جمله پفک نمکی، پفک پنیری، پفک شکلاتی، پفک سیب زمینی، پفک سویا و پفک ذرت تولید میکند.
شرکت پفک سازی نیلوفر: این شرکت در سال 1380 تأسیس شده و با برند پفک نیلوفر در بازار حضور دارد. این شرکت محصولات متنوعی از جمله پفک نمکی، پفک پنیری، پفک شکلاتی، پفک سیب زمینی، پفک ذرت، پفک سویا و پفک برنج تولید مینماید.
HS کد مربوط به پفک نمکی 19059030 میباشد .
بعلت استقبال و علاقه به پفک نمکی ، این کالا در فروشگاهها و مراکز خرده فروشی در سراسر کشور دیده می شود . مصرف کنندگان ایرانی به طعمهای مختلف و خوراکیهای تنقلاتی علاقه دارند، و پفک نمکی با طعمها و اندازههای مختلف عرضه میشود.
مکانهایی که ممکن است به عنوان بازارهدف پفک نمکی در ایران مدنظر قرار گیرد شامل موارد زیر باشد:
بازار هدف در یک بیزینس پلن برای اهداف گوناگون و مهم تعیین میگردد. با تعیین بازار هدف میزان عرضه و تقاضا ، وضعیت رقابت ، حجم بازار و … وهمچنین استراتژی های بازاریابی و فروش را تعیین میکنید .
در تولید پفک نمکی از تکنولوژیهای مختلف برای ایجاد ساختار پفک و افزودن نمک به آن استفاده میشود. در ادامه چند روش برای تولید معرفی میگردد:
در ادامه روش تولید بروش اکستروژن توضیح داده میشود.
مواد اولیه در روش اکستروژن برای تولید پفک نمکی عمدتاً شامل چندین عنصر اصلی زیر میشوند:
تولید پفک نمکی در فرآیند اکستروژن به شکلی کنترل شده انجام میشود تا به تولید پفکهای نمکی با ویژگیها و کیفیت مشخص برسد. مراحل تولید پفک نمکی به صورت کلی شامل مراحل زیر میشوند:
ذرت: برای تهیه پفک از جوانه ذرت استفاده میشود. جهت افزایش مزه به ذرت نمک و آب به آن اضافه میگردد.
ذرت به همراه آب و نمک به مخزن رطوبت زن انتقال میابد . این مواد بشکل خمیر تبدیل شده و با روغن ، شیر خشک و افزودنی هایی که باعث بهبود مزه و بافت پفک میشوند مخلوط میگردند .
خمیر حاصل، به دستگاه اکسترودر انتقال میابد . در این مرحله، فشار و دما کنترل شده و خمیر از یک ماتریس داغ و فشاری عبور میکند. وقتی که خمیر از ماتریس عبور میکند، فشار به شدت کاهش مییابد که منجر به بزرگ شدن حجم خمیر و پفکی شدن آن میشود.
پس از اکستروژن، پفک به یک دستگاه سرخکن منتقل میشود. در این مرحله، پفک به دمای بالا (حدود 160-190 درجه سانتیگراد) تحت تاثیر گرما قرار گرفته و سطح خارجی آن طلایی و خشک میشود.
پفک به مرحله پخت نهایی منتقل میشود تا به دما و رطوبت مناسبی برسد.در این مرحله، نمک به پفک اضافه میشود تا طعم نمکی به آن برسد.
پفکهای تولید شده به یک دستگاه خنککن منتقل میشوند تا به دمای اتاق برسند.سپس پفکها بستهبندی میشوند و برای توزیع آماده میشوند.
بازاریابی
برای بازاریابی و فروش پفک نمکی، میتوانید از راهکارها و استراتژیهای زیر استفاده:
ایجاد وبسایت یا صفحات اجتماعی برای محصول و برند پفک نمکی شما. استفاده از تصاویر و ویدئوهای جذاب در شبکههای اجتماعی برای نمایش محصول و ایجاد تبلیغات تصویری.
برگزاری کمپینهای تخفیف محدود به مناسبتهای خاص (تخفیفهای نوروزی، تخفیفهای فصلی و…). ترویج تخفیفهای خرید گروهی یا بستههای ویژه.
ارائه محتواهای جذاب و ارزشمند درباره خصوصیات و طعمهای مختلف پفک نمکی. نمایش ترکیبات مواد اولیه با کیفیت و فرآیند تولید به مشتریان.
همکاری با وبلاگنویسان مرتبط با صنعت خوراکی و تنقلات برای بررسی و تبلیغ محصول شما. ارائه نمونه محصول به تأثیرگذاران اینترنتی برای تجربه و بازخورد.
طراحی بستهبندی جذاب و متمایز برای پفک نمکی. استفاده از عکسها و المانهای گرافیکی جذاب بر روی بستهبندی.
شرکت در نمایشگاهها و رویدادهای مرتبط با صنعت غذا و خوراکی. ارائه نمونه محصولات به بازدیدکنندگان و مشارکت در نمایشگاههای محلی.
ایجاد یک هویت برند قوی برای محصولات پفک نمکی. استفاده از لوگو و سیگنچر برند در تمام محصولات و مواد تبلیغاتی.
برگزاری مسابقات آنلاین با جوایز جذاب برای جلب توجه و فعالیت مشتریان. قرار دادن کدهای تخفیف در داخل بستههای پفک برای تشویق مشتریان به مشارکت در فعالیتهای تبلیغاتی.
میکسر رطوبت زن
اکسترودر
مخزن ذوب روغن
دستگاههای نقاله
دستگاه بسته بندی
دستگاه توزین
رنگ پودری اوایل دهه ۵۰ میلادی توسط دانیل گاستین اختراع شد و در سال ۱۹۴۵ از آن پتنت گرفت .در این فرآیند، مواد پلیمری به
ایران قبل از اینکه کشورهای دیگر در خاورمیانه به جذابیت طعم قهوه پی ببرند ، بزرگترین مصرف کننده قهوه بود . قهوه در زمان صفویه
جلبک دریایی خوراکی جلبک دریایی خوراکی یا سبزیجات دریایی خوراکی یک گروه از جلبک ها و گیاهان دریایی هستند که می توان از آن ها