تولید قهوه فوری


ایران قبل از اینکه کشورهای دیگر در خاورمیانه به جذابیت طعم قهوه پی ببرند ، بزرگترین مصرف کننده قهوه بود .

قهوه در زمان صفویه از فلات اتیوپی وارد ایران شده است . در ابتدا نوشیدنی مخصوص بارگاه های سلطنتی و افراد حاکم بود. 

اولین قهوه خانه‌‌ها در زمان شاه طهماسب در قزوین و بعد در نقش جهان اصفهان شروع به فعالیت کردند.

 جالب است بدانید قبل از ورود چای ، قهوه نوشیدنی مردم ایران بشمار می رفت ، ولی بعلت فاصله زیادِ  کشورهای تولید کننده قهوه با ایران ، و راحتی حمل و نقل چای ، چای جایگزین آن گردید .

ولی در سالهای اخیر مصرف آن دوباره بسیار رو به رشد می باشد.

امروزه بازار قهوه را در مرتبه دوم بعد از تجارت نفت میدانند . لذا ورود به بیزینس قهوه یک تجارت پایدار و رو به رشد محسوب میگردد

عوامل موثر در رشد مصرف قهوه در ایران:

  • تغییر شیوه زندگی به خصوص در بین نسل جوان و تغییر ساعات کار و استرسهای محیط کار
  • جذابیت عطر و طعم تند قهوه و گرایش مصرف کنندگان قهوه به عنوان یک نوشیدنی لوکس وغیر سنتی
  • راحتی و سرعت در تهیه و نوشیدن قهوه فوری
  • تنوع و ابتکار در ارائه قهوه فوری با طعم ها و عصاره های مختلف

بازار

    برای تعیین بازار هدف لازمست مشخصات جغرافیایی ، روانشناختی، جمعیت شناسی و ….. مصرف کننده را تعیین کنیم.

امروزه نوشیدن انواع قهوه از جمله قهوه ترک، قهوه فرانسوی، اسپرسو، کاپوچینو و قهوه فوری و شیر قهوه در ایران بسیار رایج است.

در بررسی اخیر که توسط تیم تحقیقاتی شرکت راهبر بازار در بین خانم ها و آقایان ۱۸ تا ۵۵ ساله ساکن تهران که مصرف کننده قهوه فوری بودند انجام شد، نتایج حاکی از آن است که حدود نیمی از افراد در این گروه سنی بطور روزانه یک تا دو بار قهوه فوری مصرف می کنند. ۱۰% افراد این گروه حتی بیش از ۲ بار در روز قهوه فوری مصرف می کنند. الباقی افراد در این گروه سنی به مراتب کمتر از گروه های فوق، مصرف کننده این محصول هستند.

طبق تحقیقات یورو مانیتور اکثر افرادی که قهوه فوری مصرف می کنند، در واقع آماتور هستند و معمولا در کشورهایی زندگی می کنند که دارای سنت قهوه خوری طولانی نیستند.

در این مناطق، قهوه فوری به دلیل توانایی تأمین نیاز نوشیدن قهوه در حداقل زمان ممکن و جلب توجه سلیقه های در حال تغییر، برای مصرف کنندگان جذاب است. برخلاف بازارهای سنتی قهوه، که در آن ها طعم، غلظت و منشا قهوه از اهمیت بالایی برخوردار است؛ در بازارهای نوظهور ، قهوه به عنوان یک محصول چند منظوره با  طعم های متنوع شناخته می شود.

به همین دلیل است که بازارهای مصرف قهوه فوری در کشورهای هند و چین دارای بالاترین سرعت رشد بوده و آسیا و اقیانوسیه از نظر فروش بزرگ ترین بازارهای فروش قهوه فوری در جهان هستند. اما قهوه فوری در سایر بازارها هم از جذابیت بالایی برخوردار بوده و تقریبا نیمی از جهان قهوه فوری را به قهوه سنتی ترجیح می دهند. در استرالیا و نیوزیلند قهوه فوری بیش از ۷۵ درصد قهوه خرده فروشی مصرف شده را تشکیل می دهد، که بالاترین درصد ثبت شده در یک منطقه است.

روش تولید

قهوه فوری بروش های مختلفی تولید میگردد . ولی اصول کلی تولید در دیاگرام زیر نمایش داده شده است

  • تهیه دانه های قهوه مهمترین مرحله تولید قهوه فوری می باشد . باید قبل از خرید قهوه سبز و خام، بازار هدف مشخص شده باشد ، تا با توجه به سلیقه مشتری بهترین و  نزدیکترین طعم به سلیقه مشتری انتخاب شود
  •  مرحله بلندینگ (  مخلوط کردن ) شامل مخلوط کردن دانه های مختلف که نتیجه طعم مورد پسند مصرف کننده باشد ، میباشد . مرحله تفت دادن (رستینگ) نیز میتواند بدو روش صورت گیرد و نتیج به سه دسته رنگ قهوه ای روشن تا تیره تقسیم میشود .
  • آسیاب کردن شامل عملیاتی است که طی آن دانه های قهوه برشته شده به پودر قهوه با مش های متفاوت تبدیل میشود . مرحله بلندینگ را میتوان بعد از مرحله آسیاب کردن انجام داد که  نتیجه آن هزینه بالاتر و کیفیت بهتر میشود .
  • به سه روش میتوان عصاره قهوه که همان طعم اصلی قهوه میباشد را از قهوه آسیاب شده و تفت داده شده  جدا کرد .( غوطه وری – جریانی – اسپرسو)
  • سرد کردن در این مرحله شامل سردکردن مرحله قبل بوسیله هوا و یا آب و هوا میباشد . این عمل بدلیل کنترل میزان خروج عصاره از پودر انجام می شود. اینکار بمعنای تعیین کیفیت طعم ، مزه و بوی قهوه میشود .
  • برای کاهش رطوبت مرحله قبل از اواپراتور استفاده میگردد .  در این مرحله از سانتریفیوژ های عمودی استفاده میشود
  • بدو روش پودر مرحله قبل را میتوان خشک نمود  روش خشک کردن انجمادی و روش خشک کردن پاچشی  . در این مرحله عطر عصاره را میتوان به منظور افزایش رایحه قهوه ، به آن اضافه نمود
  • قهوه فوری بدست آمده را میتوان در اندازه های مختلف با توجه به بازارهای هدف مختلف، بسته بندی کرد.

بازاریابی

در بازاریابی قهوه فوری ، باتوجه به مشخصات بازار هدف و تشخیص ویژگی های آنها ، میتوان از آن بعنوان مزیت رقابتی بهره برد .مثلا برای افرادی که بدنبال سرعت و راحتی هستند ، روی ویژگی های زمان دمآوری ، طعم و عطر خاص ، قابل حمل بودن و قیمت محصول تمرکز کرد و از آن بعنوان مزیت رقابتی استفاده کرد. برای بازاریابی موفق نیاز است تا با توجه به سلائق بازار هدف و محیط هایی که خرید میکنند  سرگرمی دارند و یا ورزش میکنند تبلیغات انجام شود.

 میتوانید با سایر کسب وکارها همکاری کنید و از سینرژیهای مشترک بهره ببرید مثلاً میتوانید با فروشگاهها، سوپرمارکتها،  رستورانها، کافه ها، هتلها و … همکاری کنید و قهوه فوری خود را در آنجا عرضه یا تبلیغ کنید

 همچنین میتوانید با سایر تولیدکنندگان قهوه یا محصولات مرتبط  همکاری کنید و محصولات ترکیبی یا جدید ارائه دهید

 

لیست دستگاهها و تجهیزات و تاسیسات ضروری

  • سرخ کن
  • بخش توزین
  • بخش آسیاب
  • کوره احتراق گاز
  • دستگاه خنک کننده
  • سیلوی ذخیره سازی
  • بخش انتقال پنوماتیک
  • بخش خشک کن پاششی
  • تمیز کننده قهوه رست شده
  • دستگاه تمیز کردن قهوه سبز
  • حذف کننده سنگ های اضافه
  • جمع کن سبوس ها و ضایعات
  • ماشین جداسازی دانه های قهوه

مراحل اجرایی

  1. اولین قدم برای تصمیم گیری برای اجرای یک فعالیت اقتصادی تهیه طرح توجیهی است ، طرح توجیهی با هدف امکان سنجی از لحاظ توانایی فنی و برآوردهای مالی و اقتصادی انجام میشود .
  2.  برای اجرای طرح برای اینکه بالاترین سود آوری را داشته باشد مدل بیزینس انتخاب می شود. در مدل بیزینس راههای مختلف ارائه خدمت و محصول و کسب درآمد تعیین میگردد .
  3. در انتها قبل از اجرا، بیزینس پلن نوشته میشود . در این مرحله با جمع آوری اطلاعات در مورد رقبا ، رقابت ، وضعیت محصول در بازار ، مجموعه عوامل موثر بر کسب و کار ، اندازه بازار و ……. فرصتها و تهدیدات بررسی و با توجه به نقاط قوت و ضعف سازمان و اهداف آن مجموعه اقدامات لازم با زمان بندی های مشخص تعیین میگردد . این اقدامات در چارچوب استراتژی های تامین ، تولید/خدمات ، بازاریابی و فروش صورت میگیرد . در این مرحله شاخص های زمانی ، مالی و سایر سنجه ها برای نمایش مقدار پیشرفت تا رسیدن به اهداف، تعریف میگردد .بعلاوه برای هر پیش فرضی مقدار ریسک و جایگزین اقدام لازم نیز پیش بینی میگردد. تدوین بیزینس پلن

مراجع خرید دستگاهها ، ابزارآلات و مواد اولیه این صنعت

وارد کننده قهوه سبز
فروشنده خط تولید چینی
فروشنده خط تولید ایرانی

سایر کسب و کار ها

تولید رنگ خوراکی

سبک و روش زندگی امروز با گذشته خیلی فرق کرده . کمتر کسی پیدا میشه که از غذای بیرون ، تنقلات و نوشابه استفاده نکرده

ادامه

خانه هوشمند

در دنیای امروز مسئله هوشمندسازی و اتوماسیون در تمام ابعاد زندگی نقش پر رنگ تری پیدا کرده . ارزش زمان، امنیت ، هزینه های انرژی

ادامه

تولید کفش (صنعتی)

اگر به دنبال راه اندازی یک کارخانه یا حتی یک کارگاه کفش با احتمال موفقیت بالا هستید خواندن مطالب زیر را پیشنهاد می کنیم .

ادامه