تولید توت فرنگی به روش ائروپونیک


تولید توت فرنگی بروش هوا کشت ، جزء جدیدترین روشهایی است که در آن ریشه های گیاه در هوا معلق و محلول غذایی از طریق مه پاش یا ریز پاش در اختیار ریشه قرار میگیرد . این سیستم دارای مزایای زیادی برای تولید  محصولات کشاورزی مانند قلمه ها ، گیاهان دارویی ، گلهای زینتی و صیفی جات و همچنین توت فرنگی می باشد . در روش هوا کشت با توجه به معلق بودن ریشه ها در هوا ،حداکثر اکسیژن و CO2 در اختیار ریشه قرار میگیرد ، از طرف دیگر از نظر غذا رسانی ،ریشه تنها عناصر مورد نیاز را جذب میکند و مابقی به مخزن محلول غذایی بازگردانده میشود.

تولید توت فرنگی بروش هواکشت میتواند در چهار فصل صورت گیرد . با استفاده از نور مصنوعی و ایجاد طبقات میتوان سطح کشت را چندین برابر بالا برد. نیاز به استفاده از آفت کشهای خاکی در طول دوره ندارد ، به همین دلیل بسیار محصول سالم و ارگانیکی میتوان از آن تولید کنیم .

همانطور که گفته شد ، توت فرنگی تولید شده بروش آئرو پونیک جزو سالمترین و خوشمزه ترین محصولات توت فرنگی است . این محصول میتواند بصورت تازه خوری، میوه خشک ، مارمالاد ، مربا و پودر استفاده شود .گلخانه را میتوان در هر مکانی تاسیس کرد ، ولی نکات زیر را باید برای مکان یابی آن در نطر گرفت :

  • مناطق محدوده 20000 متر بالاتر از سطح دریا
  • تفاوت درجه حرارت کم بین شب و روز و همچنین در طول سال
  • نور زیاد ( ساعات ابری کم در طول سال)
  • رطوبت حدود 50 -70 درصد
  • نزدیکی به محل فروش

شرایط دسترسی به بازار

درخواست  توت فرنگی بسیار زیاد است . مصرف آن فصلی نیست . از آنجا که این توت فرنگی با کیفیت می باشد ، قیمت آن نیز بسیار بالاتر از قیمت توت فرنگی تولید شده روی زمین و یا هیدروپونیک است . در فصل تابستان توت فرنگی سنتی به بازار عرضه می شود ، در نتیجه قیمت خیلی پایین می آید ، لذا باید کارفرمای گلخانه آئرو پونیک از قبل مشتری های خود را از طریق یک برنامه بازاریابی شناسایی کرده باشد تا نوسان قیمت موجب زیانش نشود .

سوپر مارکتها – فروشندگان محصولات ارگانیک – مغازه هایی که میوه لوکس می فروشند . تولید کنندگان کیک – تولید کنندگان مربا ، میوه خشک و مارمالاد مشتری دائمی این محصول می باشند.

بهترین بازار فروش برای این محصول کشورهای حوزه خلیج فارس می باشند

روش تولید

روشهای زیادی برای تولید توت فرنگی وجود دارد . بعضی از انواع آن عبارتند از :

  • کشت در بستر خاک – در این روش بوته ها در فصل مناسب در بستر خاک کاشته می شوند . مناسبترین اسیدیته خاک در این روش 6.5 الی 7 می باشد . برای کشت توت فرنگی در خاک از 5 ماه قبل باید اقدام به آماده سازی خاک کرد . در این مدت می بایستی زمین را دیسک زده ، ضد عفونی کرده و علفهای هرز چیده گردند.
  • سیستمهای کشت هیدروپونیک – در این روش بوته ها در گلخانه ها در بستر های مختلفی از کمپوست یا پیت یا خاک اره و ….  قرار می گیرند
  • کشت متراکم – در این روش از مواد خنثی نظیر پرلایت و لیکا و رس با سنگریزه فراوانو همچنین نگهدارنده فومی می توان استفاده نمود
  • لایه نازک – ریشه بوته تا طوقه در محلولهای غذایی غرق می مانند
  • ائروپونیک – محلول غذایی بصورت پودر یا از طریق مهپاش به ریشه گیاهان پاشیده می شود .در این روش نشاء ها پس از شستشو کلی ، ریشه ها باکتری زدایی می شوند و پس از آن یک به یک در مقرهای فومی بصورت معلق قرار داده می شوند . سپس محلول غذایی از طریق مه پاش بوسیله پمپ های قوی پاشیده می شوند . از ابتدای قرار دادن نشاء در مقر ها تا زمان برداشت حدود صد روز طول می کشد .

بررسی اندازه بازار

بر اساس داده های بین المللی ، مقدار مصرف محصول توت فرنگی امسال 37010 تن می باشد . با توجه به روند مصرف ، بنظر می آید در سال آینده مقدار مصرف به 40000 تن برسد .
با توجه به میزان تولید در ایران در سالهای گذشته و همچنین میزان صادرات ، پیش بینی می شود مقدار مصرف به رقم 6997 تن برسد.
با کسب اطلاعات که از وزارت جهاد در مورد تعداد رقبا و حجم  مصرف و همچنین امکانات شرکت میتوان اندازه بازار را تعریف کرد

بررسی وضعیت رقابت

در تولید توت فرنگی امکان ورود رقیب ، قدرت چانه زنی خریدار و رقابت بین رقبا بالاست ، بدین معنا که محدودیتی برای ورود رقیب در این کسب و کار نیست و خریدار به راحتی میتواند از فروشنده دیگر خریداری کند و رقابت بین رقبا برای فروش بیشتر زیاد است .آنها برای کسب موقعیت بهتر در بازار از استراتژی های مختلف باید استفاده کنند ، زیرا تامین کننده برای فروش قدرت بالایی ندارند .
ولی آنچه که در این روش ارزشمند است عدم امکان جاگزینی محصول توت فرنگی با کیفیت بالا می باشد. بدین معنا که اگر خریدار بدنبال توت فرنگی با کیفیت بالا باشد ، تقریبا جایگزینی برای آن وجود ندارد.

بازاریابی

استراتژی های عمومی برای بازاریابی توت فرنگی

  • با ایجاد صفحات اختصاصی در شبکه های اجتماعی میتوان به راحتی با مشتریان احتمالی ارتباط برقرار کرد و انان را به خرید ترغیب کرد
  • با ارسال خبرنامه به مشتریان قبلی آنان را از محصولات جدید مطلع ساخت
  • در رسانه های مختلف تبلیغات داد
  • ایجاد وب سایت اختصاصی

بعضی از استراتژی ها برای صادرات:

 

  • لازم است تحقیقات بازاریابی مربوط به بازار هدف انجام شود. باید اطلاعاتی در مورد تقاضا، رقابت، قیمت‌ها و الگوهای مصرف در بازار هدف جمع آوری شود.
  • برای ورود به بازار جهانی برندینگ محصول حیاتی است
  • برای رسیدن به بازار جهانی، شبکه‌سازی با افرادی که قبلاً در صادرات موفق بوده‌اند، خیلی مهم است. در این راستا، شما می‌توانید با سازمان ها و نهادهای مرتبط با صادرات توت فرنگی در کشورهای هدف همکاری کنید.
  • بسته بندی ،بازاریابی محصول شما است. برای صادرات به بازار جهانی، بسته بندی شما باید جذاب، شکیل و قابل حمل و همچنین بتواند توجه مشتریان را به خود جلب کند.
  • حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی مهمترین راهکار برای تبلیغات محصول شماست.
  • و در نهایت ایجاد سایت به زبان کشور هدف کمک به ارتباط با مشتری می کند

لیست دستگاهها و تجهیزات و تاسیسات ضروری

پمپ فشار

پمپ آب

لوازم آزمایشگاهی

تجهیزات اتوماسیون کنترل اقلیم

گلخانه استاندارد

تاسیسات گرمایشی – سرمایشی

تاسیسات روشنایی

سردخانه

مراحل اجرایی

  1. اولین قدم برای تصمیم گیری برای اجرای یک فعالیت اقتصادی تهیه طرح توجیهی است ، طرح توجیهی با هدف امکان سنجی از لحاظ توانایی فنی و برآوردهای مالی و اقتصادی انجام میشود .
  2.  برای اجرای طرح برای اینکه بالاترین سود آوری را داشته باشد مدل بیزینس انتخاب می شود. در مدل بیزینس راههای مختلف ارائه خدمت و محصول و کسب درآمد تعیین میگردد .
  3. در انتها قبل از اجرا، بیزینس پلن نوشته میشود . در این مرحله با جمع آوری اطلاعات در مورد رقبا ، رقابت ، وضعیت محصول در بازار ، مجموعه عوامل موثر بر کسب و کار ، اندازه بازار و ……. فرصتها و تهدیدات بررسی و با توجه به نقاط قوت و ضعف سازمان و اهداف آن مجموعه اقدامات لازم با زمان بندی های مشخص تعیین میگردد . این اقدامات در چارچوب استراتژی های تامین ، تولید/خدمات ، بازاریابی و فروش صورت میگیرد . در این مرحله شاخص های زمانی ، مالی و سایر سنجه ها برای نمایش مقدار پیشرفت تا رسیدن به اهداف، تعریف میگردد .بعلاوه برای هر پیش فرضی مقدار ریسک و جایگزین اقدام لازم نیز پیش بینی میگردد. تدوین بیزینس پلن

مراجع خرید دستگاهها ، ابزارآلات و مواد اولیه این صنعت

فروشنده پمپ
فروشنده لامپهای گلخانه ای
سازنده گلخانه

سایر کسب و کار ها

خانه هوشمند

در دنیای امروز مسئله هوشمندسازی و اتوماسیون در تمام ابعاد زندگی نقش پر رنگ تری پیدا کرده . ارزش زمان، امنیت ، هزینه های انرژی

ادامه

تولید کفش (صنعتی)

اگر به دنبال راه اندازی یک کارخانه یا حتی یک کارگاه کفش با احتمال موفقیت بالا هستید خواندن مطالب زیر را پیشنهاد می کنیم .

ادامه