تولید آب ژاول


آب ژاول (سفید کننده) محلولی است شیمیایی که در صنایع مختلف ، کشاورزی و خانه مورد استفاده فرار میگیرد .

لکه ها در حقیقت ترکیبات شیمیایی هستند که با ورود سفید کننده ، ملکولها شکسته و به عناصر کوچکتر تجزیه می شوند . و همین عامل جدایی عناصر نامطلوب از بستر( مثلا پارچه) می شود.

تاریخچه

قرنهاست که انسانها پارچه ها را سفید می کنند . در اوائل 300 پ.م. آنان از خاکستر سودا که از جلبک دریایی سوخته تهیه شده بود  برای تمیزکردن و سفیدکردن پارچه استفاده میکردند . در قرون وسطی ، هلندی ها سفید کننده پارچه را در فرآیندی بنام Crofting تکمیل کردند . در این فرآیند پارچه را به مدت چند روز در محلول لیمو خیس و بعد آنرا می شستند . در ادامه آنرا روی چمن پهن میکردند تا در اثر نور خورشید خشک شود . آنها برای اینکه پارچه به رنگ دلخواه برسد این عمل را چند بار تکرار می کردند.

در اواخر قرن هجدهم برتولت در پاریس محصول جدیدی بنام Eau de Javelle  را برای سفید کنندگی کشف کرد . کشف او پودر سفید رنگی بود از خاکستر سودا که گاز کلر را به خود جذب کرده بود  .

شرایط دسترسی به بازار

هیپو کلرید سدیم علاوه بر مصرف خانگی ( اکتیو5/25 درصد) در بیشتر صنایع با اکتیو 15 درصد مورد استفاده قرار میگیرد . آب ژاول به‌عنوان سفیدکننده تجاری، محلول تمیزکننده و ضدعفونی‌کننده برای آب آشامیدنی و سیستم‌های تصفیه آب بازیافتی استفاده می‌شود.ودر پالپ‌های شیمیایی، سفیدکننده نساجی، تنظیف‌کننده تجاری،  ضدعفونی‌کننده استخرها، ضدعفونی‌کننده در کارخانه‌های لبنیات و فراوری مواد غذایی، بیمارستان‌ها نیزاستفاده می‌شود.

همچنين از هیپوکلریت برای كنترل قارچ‌های تجهيزات توليد روغن و به عنوان ماده شیرین کننده (آب شیرین کن) در پالایشگاه‌های نفتی و در صنایع شیمیایی برای تولید هیدرازین، کلرید تری سدیم فسفات و مواد شیمیایی آلی استفاده می‌شود

اغلب مراکز خرید و فروش هیپوکلریت سدیم و دیگر مواد شیمیایی در تهران هستند و فروشندگان هیپوکلریت سدیم در سایر استان ها در بیشتر موارد، خرید خود را از تهران انجام می دهند.

روش تولید

هیپو کلرید سدیم به پنج روش تولید می شود .

روش 1  – واکنش بی کربنات سدیم با آهک کلرینه

Na2CO3 + Ca(OCl)2 —-> 2NaOCl + CaCO3

روش 2 – الکترولیز آب نمک غلیظ

این روش با دستگاههای ساخت داخلی نیز بسیار مرسوم است

روش 3 – اسید هیپو کلروس و سود

روش 4 – اوزون و نمک

روش 5 کلر زنی محلول سود

ما روش پنجم را توضیح کاملی میدهیم .

Cl2 + 2NaOH —-> NaCl + NaOCl + H2O

تولید سفید کننده هیپوکلریت سدیم در این روش طی چند مرحله انجام می شود. تمام مراحل را می توان در یک  تولیدی  بزرگ انجام داد، و یا کلر و سود سوزآور را می توان از کارخانه های مختلف خریداری و به کارگاه انتقال داد.  کلر و سود سوزآور هر دو مواد شیمیایی خطرناکی هستند و طبق مقررات سختگیرانه باید حمل  شوند.

الف – سود سوزآور معمولاً به صورت محلول 50 درصد غلیظ تولید و ارسال می گردد. در مقصد، این محلول غلیظ با آب رقیق شده تا یک محلول جدید 25٪ تشکیل شود.

ب- هنگامی که آب محلول سود سوزآور  را رقیق می کند گرما ایجاد می شود. سود سوزآور رقیق شده قبل از مرحله بعد باید سرد  شود.

ج -واکنش کلر و محلول سود سوزآور موجب ایجاد سفید کننده هیپوکلریت سدیم می شود. این واکنش می تواند در راکتور پیوسته یا نا پیوسته انجام شود . برای ایجاد هیپوکلریت سدیم، کلر مایع یا گازی از طریق محلول سود سوزآور به گردش در می آید. واکنش کلر و سود سوزآور اساساً آنی است .

می بایست تا پایان واکنش کلر تزریق شود  در غیر این صورت واکنش معکوس انجام می شود .

د- سپس محلول سفید کننده خنک می شود تا از تجزیه آن جلوگیری شود.

و- سفید کننده خنک شده ته نشین یا فیلتر می شود تا ناخالصی هایی را که می توانند سفید کننده را تغییر رنگ دهند یا تجزیه آن را کاتالیز کنند، از بین ببرند.

تمامی مخازن و لوله‌های داخل آن که برای تولید مایع سفید کننده بکار می‌روند باید از جنس PVC باشند، زیرا گاز کلر در مجاورت با رطوبت با هر فلزی ترکیب می‌شود.و باعث خوردگی آن می‌شود.

بررسی وضعیت رقابت

هم اکنون در ایران بالغ بر 60 کارخانه فعال با ظرفیت تولید حدود 330000 تن در سال مشغول به تولید می باشند . بر اساس داده های سال قبل مصرف رو به رشد می باشد . در سایت وزارت بازرگانی هیچگونه اطلاعاتی در ارتباط با صادرات یا واردات برای این کالا ثبت نشده است.

لیست دستگاهها و تجهیزات و تاسیسات ضروری

راکتور ها

پرکن

درب بند

لیبل زن

تارخ زن

سنسور های ORP

نقاله ها

لوله های انتقال PVC

مراحل اجرایی

  1. اولین قدم برای تصمیم گیری برای اجرای یک فعالیت اقتصادی تهیه طرح توجیهی است ، طرح توجیهی با هدف امکان سنجی از لحاظ توانایی فنی و برآوردهای مالی و اقتصادی انجام میشود .
  2.  برای اجرای این طرح برای اینکه بالاترین سود آوری را داشته باشد یک مدل بیزینس انتخاب کنید. در مدل بیزینس راههای مختلف ارائه خدمت و محصول و کسب درآمد تعیین میگردد .
  3. در انتها قبل از اجرا، بیزینس پلن خود را تدوین کنید . در این مرحله با جمع آوری اطلاعات در مورد رقبا ، رقابت ، وضعیت محصول در بازار ، مجموعه عوامل موثر بر کسب و کار ، اندازه بازار و ……. فرصتها و تهدیدات بررسی و با توجه به نقاط قوت و ضعف سازمان و اهداف آن مجموعه اقدامات لازم با زمان بندی های مشخص تعیین میگردد . در این مرحله شاخص های زمانی ، مالی و سایر سنجه ها برای نمایش مقدار پیشرفت تا رسیدن به اهداف، تعریف میگردد . بعلاوه برای هر پیش فرضی مقدار ریسک و جایگزین اقدام لازم نیز گفته میشود. در صورت نیاز به مشاوره در هر سه مرحله با ما تماس بگیرید. تدوین بیزینس پلن

مراجع خرید دستگاهها ، ابزارآلات و مواد اولیه این صنعت

دستگاه پرکن آب ژاول
دستگاه تولید آب ژاول

سایر کسب و کار ها

تولید رنگ خوراکی

سبک و روش زندگی امروز با گذشته خیلی فرق کرده . کمتر کسی پیدا میشه که از غذای بیرون ، تنقلات و نوشابه استفاده نکرده

ادامه

بازیافت ظروف پت

همانطور که مشخص است ، امروزه استفاده از محصولات پلیمری (بعلت ویژگی های فیزیکی ، شیمیایی و قیمت ) افزایش چشمگیری داشته . ولی بزرگترین

ادامه