اسانس گیری بروش جذب روغن


( enfleurage( اسانس گیری بروش جذب روغن

اصل enfleurage اینست که روغن معطر و فرار گلها هنگام تماس با بعضی از روغنهای گیاهی که قدرت جذب بالایی دارند ، جذب آنها میگردند . استفاده از این اصل برای تهیه کرم های دارویی و همچنین عطرها مورد استفاده قرار میگیرد .

معمولا گلهایی که از طریق جاذب روغن، اسانس گیری می شوند بسیار معطر ، خوشبو و قیمتی هستند . به  همین دلیل عطرها و کرم های  آنها نیز با ارزش و گران قیمت می شوند . و تولید صنعتی آنها جزو کالاهای بسیار سود ده شناخته می شوند.

موفقیت در این روش بستگی زیادی به کیفیت روغن جاذب دارد . روغن گیاهی باید بدون بو و نیمه سفت باشد ، زیرا چنانچه بدنه روغن بیش از حد سفت باشد ، برگها تماس کمتری دارند و اگر خیلی نرم باشند ، گلها غوطه ور میشوند و امکان جدا کردن آنها سخت میشود .

تاریخچه

روش استخراج اسانس بروش جذب روغن، برای اولین بار توسط دکتر فردریش موهر در سال ۱۸۲۴ معرفی شد. او این روش را برای استخراج اسانس گل‌ها و گیاهان مختلف، از جمله آویشن، نعناع و رزگلد به کار برد. در سال ۱۸۷۵، دکتر کارل رومر همچنین این روش را بهبود بخشید و به یک روش استخراج اسانس پایدار و بهتر تبدیل کرد. امروزه، این روش در صنایع غذایی، دارویی و عطرسازی بسیار پرکاربرد است و محصولات مختلفی با استفاده از این روش تولید می‌شوند.

بازار

در سالهای اخیر با توجه به افزایش توجه به بهداشت و زیبایی ، فناوری های جدید ، افزایش استفاده از مواد دوستدار محیط زیست ، افزایش آگاهی مصرف کننده در مورد مزایای استفاده از اسانس های طبیعی و خالص و درک توانایی این محصولات در ایجادتجربه های حسی مثبت ، موجب رشد سریع و چشمگیر این صنعت شده است .

استفاده از اسانس در جهان یک صنعت بسیار بزرگ است و در بسیاری از صنایع مانند غذا، نوشیدنی، عطرسازی، آرایشی و بهداشتی و تمیز کننده ها استفاده می شود. کشورهایی مانند فرانسه، آلمان، ایتالیا و آمریکا از جمله کشورهایی هستند که در این صنعت بزرگ فعالیت می کنند .برخی از کشورها برای تولید اسانس به دنبال گسترش زیرساخت های تولید و فروش این محصولات هستند. گزارش‌ها نشان می‌دهد که بازار اسانس‌های گیاهی در سال 2020 به ارزش 11.5 میلیارد دلار بوده و این بازار تا سال 2025 به ارزش 15.6 میلیارد دلار رشد خواهد رسید.

اسانس بروش جذب روغن عموما در صنایع غذایی، دارویی و عطرسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بسته به نوع گیاه و محصولی که اسانس از آن استخراج می‌شود، بازار های هدف متفاوت میشود .

اسانس‌هایی که از گیاهان دارویی استخراج می‌شوند، در صنعت داروسازی برای تولید داروهای گیاهی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اسانس‌هایی که از میوه‌ها و گیاهان خوراکی استخراج می‌شوند، در صنایع غذایی برای تولید مواد غذایی، نوشیدنی‌ها، کنسروها و سایر محصولات غذایی استفاده می‌شوند.

و نهایتا در عطرسازی، برای تولید انواع عطر و ادکلن بکار گرفته می‌شوند.

 

روش تولید

روشهای زیادی برای اسانس گیری و جود دارد . از جمله میتوان از روشهای

  • تقطیر
  • فشار سرد
  • استخراج بوسیله حلال
  • استخراج بوسیله گاز دی اکسید کربن
  • استخراج از طریق انرژی مافوق صوت
  • استخراج از طریق جذب روغن

 ما در این مقاله به اسانس گیری با روش جذب از طریق روغن می پردازیم

در هر مجموعه اسانس گیری با روش جذب روغن چند صد شاسی برای اسانس گیری وجود دارد. هر شاسی از یک اسکلت چوبی و یک شیشه به شکل طبق ساخته میشود . از این طبق ها برای حمل و نقل و اسانس گیری استفاده میشود . روش کار به این شکل است که روی دو طرف شیشه روغن نیمه سفت با کاردک مالیده می شود. در ابتدای صبح یک ردیف برگ گلهای تازه روی روغن شیشه پخش می گردد و روغن پشت شیشه با کاردک فلزی خراش داده شود.

 سپس طبق ها بنحوی روی هم چیده می شوند که اسکلت ها روی هم و طرف گلدار هر طبقه رو به بالا قرار بگیرد.

 با توجه به نوع گل (به طور مثال برای گل یاس) پس از ۲۴ ساعت گلها را که دیگر پژمرده شده اند را از روی روغن بر می دارند. این کار به تعداد روزهایی که گل تازه وجود دارد تکرارمیشود

نکات مهم

  1. گلهای تازه قبل از پخش روی شیشه می باید بدقت پاکسازی گردند و نباید روی آنها شبنم باشد و یا خیس باشند
  2. بعد از هر مرحله جمع آوری گل ، نباید هیچگونه گلی روی روغن باقی بماند زیرا بعد از پژمرده شدن دیگر بوی مطلوب ایجاد نمی کند
  3. بعد از برداشت گل ها این بار شیشه برگردانده میشود و روی آن گل پخش میشود.
  4. دمای محیط باید به نحوی کنترل شود که روغن نیمه سفت باقی بماند
  5. در انتهای هر برداشت گل چربی های آن نیز باید جمع‌آوری گردند زیرا در این مرحله چربی ها اشباع شده اند
  6. معمولاً هر طرف شاسی در هر مرتبه با ۳۶۰ گرم چربی پوشانیده می شود و روی آن باید یک کیلو گل پخش گردد.

 پس از جمع آوری روغن های اشباع شده اسانس را از طریق اختلاط با حلال اتانول و آب به نسبت ۵۰ درصد از طریق دستگاه تقطیر به روش حلال استحصال می کنند

 میزان استخراج اسانس بستگی به نوع گل و دقت در انجام فرایند دارد

بازاریابی

با توجه به نوع محصول و اندازه و ارزش بازار هدف ، نوع بازاریابی تغییر می یابد . ولی روشهای عمومی برای بازاریابی اسانس عبارتند از :

  • تبلیغ در رسانه ها: تلویزیون، اینترنت و مجلات
  • حضور در نمایشگاهها و رویدادها
  • استفاده از شبکه های اجتماعی
  • ایمیل مارکتینگ
  • همکاری با تولیدکنندگان عطر و یا سایر مصرف کنندگان عمده

لیست دستگاهها و تجهیزات و تاسیسات ضروری

برخی از دستگاه‌هایی که برای تولید صنعتی اسانس بروش جذب روغن مورد نیاز است عبارتند از:

   دستگاه تقطیر

شاسی

محل مناسب برای تهیه گل

مراحل اجرایی

  1. اولین قدم برای تصمیم گیری برای اجرای یک فعالیت اقتصادی تهیه طرح توجیهی است ، طرح توجیهی با هدف امکان سنجی از لحاظ توانایی فنی و برآوردهای مالی و اقتصادی انجام میشود .
  2.  برای اجرای طرح برای اینکه بالاترین سود آوری را داشته باشد مدل بیزینس انتخاب می شود. در مدل بیزینس راههای مختلف ارائه خدمت و محصول و کسب درآمد تعیین میگردد .
  3. در انتها قبل از اجرا، بیزینس پلن نوشته میشود . در این مرحله با جمع آوری اطلاعات در مورد رقبا ، رقابت ، وضعیت محصول در بازار ، مجموعه عوامل موثر بر کسب و کار ، اندازه بازار و ……. فرصتها و تهدیدات بررسی و با توجه به نقاط قوت و ضعف سازمان و اهداف آن مجموعه اقدامات لازم با زمان بندی های مشخص تعیین میگردد . در این مرحله شاخص های زمانی ، مالی و سایر سنجه ها برای نمایش مقدار پیشرفت تا رسیدن به اهداف، تعریف میگردد . بعلاوه برای هر پیش فرضی مقدار ریسک و جایگزین اقدام لازم نیز گفته میشود. تدوین بیزینس پلن

مراجع خرید دستگاهها ، ابزارآلات و مواد اولیه این صنعت

دستگاه تقطیر اسانس گیری بروش جذب روغن
دستگاه تقطیر اسانس گیری بروش جذب روغن

سایر کسب و کار ها

تولید کلاه کاسکت

بررسی  تولید و بازار مصرف کلاه ایمنی موتور سیکلت (کاسکت) کلاه ایمنی موتور سیکلت یک پوشش محافظ است که موتورسواران برای محافظت از سر و

ادامه

سفال طرح برجسته

سفال برجسته نوعی سرامیک است که در آن نقوش بر روی سطح سفال برجسته می‌شوند. طرح‌ها یا نقش‌ها معمولاً با فشار دادن یا کوبیدن روی

ادامه