تولید کلاه کاسکت
بررسی تولید و بازار مصرف کلاه ایمنی موتور سیکلت (کاسکت) کلاه ایمنی موتور سیکلت یک پوشش محافظ است که موتورسواران برای محافظت از سر و
( enfleurage( اسانس گیری بروش جذب روغن
اصل enfleurage اینست که روغن معطر و فرار گلها هنگام تماس با بعضی از روغنهای گیاهی که قدرت جذب بالایی دارند ، جذب آنها میگردند . استفاده از این اصل برای تهیه کرم های دارویی و همچنین عطرها مورد استفاده قرار میگیرد .
معمولا گلهایی که از طریق جاذب روغن، اسانس گیری می شوند بسیار معطر ، خوشبو و قیمتی هستند . به همین دلیل عطرها و کرم های آنها نیز با ارزش و گران قیمت می شوند . و تولید صنعتی آنها جزو کالاهای بسیار سود ده شناخته می شوند.
موفقیت در این روش بستگی زیادی به کیفیت روغن جاذب دارد . روغن گیاهی باید بدون بو و نیمه سفت باشد ، زیرا چنانچه بدنه روغن بیش از حد سفت باشد ، برگها تماس کمتری دارند و اگر خیلی نرم باشند ، گلها غوطه ور میشوند و امکان جدا کردن آنها سخت میشود .
تاریخچه
روش استخراج اسانس بروش جذب روغن، برای اولین بار توسط دکتر فردریش موهر در سال ۱۸۲۴ معرفی شد. او این روش را برای استخراج اسانس گلها و گیاهان مختلف، از جمله آویشن، نعناع و رزگلد به کار برد. در سال ۱۸۷۵، دکتر کارل رومر همچنین این روش را بهبود بخشید و به یک روش استخراج اسانس پایدار و بهتر تبدیل کرد. امروزه، این روش در صنایع غذایی، دارویی و عطرسازی بسیار پرکاربرد است و محصولات مختلفی با استفاده از این روش تولید میشوند.
در سالهای اخیر با توجه به افزایش توجه به بهداشت و زیبایی ، فناوری های جدید ، افزایش استفاده از مواد دوستدار محیط زیست ، افزایش آگاهی مصرف کننده در مورد مزایای استفاده از اسانس های طبیعی و خالص و درک توانایی این محصولات در ایجادتجربه های حسی مثبت ، موجب رشد سریع و چشمگیر این صنعت شده است .
استفاده از اسانس در جهان یک صنعت بسیار بزرگ است و در بسیاری از صنایع مانند غذا، نوشیدنی، عطرسازی، آرایشی و بهداشتی و تمیز کننده ها استفاده می شود. کشورهایی مانند فرانسه، آلمان، ایتالیا و آمریکا از جمله کشورهایی هستند که در این صنعت بزرگ فعالیت می کنند .برخی از کشورها برای تولید اسانس به دنبال گسترش زیرساخت های تولید و فروش این محصولات هستند. گزارشها نشان میدهد که بازار اسانسهای گیاهی در سال 2020 به ارزش 11.5 میلیارد دلار بوده و این بازار تا سال 2025 به ارزش 15.6 میلیارد دلار رشد خواهد رسید.
اسانس بروش جذب روغن عموما در صنایع غذایی، دارویی و عطرسازی مورد استفاده قرار میگیرد. بسته به نوع گیاه و محصولی که اسانس از آن استخراج میشود، بازار های هدف متفاوت میشود .
اسانسهایی که از گیاهان دارویی استخراج میشوند، در صنعت داروسازی برای تولید داروهای گیاهی مورد استفاده قرار میگیرند.
اسانسهایی که از میوهها و گیاهان خوراکی استخراج میشوند، در صنایع غذایی برای تولید مواد غذایی، نوشیدنیها، کنسروها و سایر محصولات غذایی استفاده میشوند.
و نهایتا در عطرسازی، برای تولید انواع عطر و ادکلن بکار گرفته میشوند.
روشهای زیادی برای اسانس گیری و جود دارد . از جمله میتوان از روشهای
ما در این مقاله به اسانس گیری با روش جذب از طریق روغن می پردازیم
در هر مجموعه اسانس گیری با روش جذب روغن چند صد شاسی برای اسانس گیری وجود دارد. هر شاسی از یک اسکلت چوبی و یک شیشه به شکل طبق ساخته میشود . از این طبق ها برای حمل و نقل و اسانس گیری استفاده میشود . روش کار به این شکل است که روی دو طرف شیشه روغن نیمه سفت با کاردک مالیده می شود. در ابتدای صبح یک ردیف برگ گلهای تازه روی روغن شیشه پخش می گردد و روغن پشت شیشه با کاردک فلزی خراش داده شود.
سپس طبق ها بنحوی روی هم چیده می شوند که اسکلت ها روی هم و طرف گلدار هر طبقه رو به بالا قرار بگیرد.
با توجه به نوع گل (به طور مثال برای گل یاس) پس از ۲۴ ساعت گلها را که دیگر پژمرده شده اند را از روی روغن بر می دارند. این کار به تعداد روزهایی که گل تازه وجود دارد تکرارمیشود
نکات مهم
پس از جمع آوری روغن های اشباع شده اسانس را از طریق اختلاط با حلال اتانول و آب به نسبت ۵۰ درصد از طریق دستگاه تقطیر به روش حلال استحصال می کنند
میزان استخراج اسانس بستگی به نوع گل و دقت در انجام فرایند دارد
بازاریابی
با توجه به نوع محصول و اندازه و ارزش بازار هدف ، نوع بازاریابی تغییر می یابد . ولی روشهای عمومی برای بازاریابی اسانس عبارتند از :
برخی از دستگاههایی که برای تولید صنعتی اسانس بروش جذب روغن مورد نیاز است عبارتند از:
دستگاه تقطیر
شاسی
محل مناسب برای تهیه گل
بررسی تولید و بازار مصرف کلاه ایمنی موتور سیکلت (کاسکت) کلاه ایمنی موتور سیکلت یک پوشش محافظ است که موتورسواران برای محافظت از سر و
سفال برجسته نوعی سرامیک است که در آن نقوش بر روی سطح سفال برجسته میشوند. طرحها یا نقشها معمولاً با فشار دادن یا کوبیدن روی
فویل آلومینیوم از آلیاژی که بین 92 تا 99 درصد آلومینیوم دارد، تولید می شود. معمولا بین 4 میکرون تا 150 میکرون ضخامت و در